Cookies
Skip Navigation Links
Forside
Nyheder
Bestyrelsen
Håndbog
Landshold
Turneringer & Mesterskaber
Kontakt

 

AWG 2012

DAGBOG

Denne side holdes opdateret så længe lejene forløber.

Denne side indeholder deltagernes egen oplevelser.

Tryk på
"AWG 2012 logoet" til højre for at følge med i legene generelt fra

Whitehorse - Ykon, The 22st Arctic Winter Games som afholdes

i tidsrummet 4. - 10. marts 2012.

Ottende dag (fredag 09. marts 2012) Nuka Mark ogThomas

I dag vågnede vi kl. 06.30AM canadisk tid. Vi tog hen og spiste i Yukon College, som sædvanlig var derluksus morgenmad, med et rigtigt stort udvalg. Dagen i dag var en god dag, fornogle og ikke for andre, der blev nemlig spillet to herre single semifinalermellem Grønland i U16 og U19, lidt ærgeligt at Grønland allerede skulle mødes isemifinalen.

Fordi det var den andensidste dag, tog vi ud og spiste sammen i Boston Pizza (BP), vi inviterede ogsåde to grønlandske dommere, Hans og “Lille” Torben. Det var rigtig hyggeligt ogmaden smagte rigtig godt, især deres pizzaer. Vi holdte alle sammen en lilletale, om hvordan det havde været. Da vi havde spist gik vi ud af restaurantenog ventede på bussen. Thomas drillede Hansigne med at hun havde en “lille” tommelfinger,så prøvede hun at træde på hans fødder, men han sagde at hans benarbejde varfor hurtigt for hende, så hun kunne ikke træde på dem, nogle sekunder efter kombussen og Thomas drejede lidt for hurtigt til siden for at løbe efter den, menendte med at falde. Da han prøvede at rejse sig hurtig op igen, kom Hansigneløbene og skubbede ham ned igen, nu kommer det sjove, da han igen prøvede atrejse sig hurtig, gled han igen, og vi alle sammen havde grineflip i bussen,det var dagens optur.

Vi tog bussen op til CanadaGames Center, fordi vi troede der var disko aften, men det var så nede i byen.Vi gik lidt rundt i games centeret og derefter tog vi bussen hjem, gik ind icaféteriet sad og snakkede med vores nye venner, mens vi var på facebook. Da viblev smidt i seng af sikkerhedsvagterne, begyndte vi at pakke stille og roligt,noget tid efter gik vi alle sammen i seng og sov dejligt, med musik i ørerne.


Middagen indtages sammen med Hans og Torben (Håber ikke der blev delt sortekortud ved den lejlighed)

Det blev vist en lang middag ;-)))

Syvende dag (torsdag 08. marts 2012) Cecilia& Ineqi

Ullaaq makikkatta artorsangaatiarpugut, tassamiullut tulleriit sinnakisaaqattaarnermik sakkortugaluaqisoq ullaakut arferngupqeqqa makippugut, bussit naamaattooqarlugit ikigatta neriartornitsinniaqqutaani siniisaarpugut. Nerereeratta unammiartorpugut ullorlu naallugumixdouble’qattaarlita, tamatta semifinalenut annguppugut. Unammeqattaarneritkingorna uffakaariarluta neriartorpugut. Nerereernitta kingorna qasoqqanermutIneqi,Nina & Nuka Mark initsinnukarput eqqissisimaariartorlutik. Ceci,Hansigne, Dennis, Thomas, Nikkilu Canada Games Centerimut arsartunikisiginnaariarput. Dennis ikiaqutai nutaafaariit aataanguumat pisiat Walmart’imiCanada Games Centerimut puujortoorsimagamigit tillitsissimapput. Haha, kinamitaikiaqutinik nutaanik pisaarpa? :D

Ullumikkut ulloq nuanneraluaanarporaasiit,piffissaq sukkavallaangajapporluuniit, aqaguagu angerlamut aallakaaleqaagut.

Vi var ret trætte i morges da vi vågnede, de varsvært at står op. Det sidste par dage har vi stået tidligt op og selvom det varhårdt kom vi op kl. 5:30. Vi småsov i bussen på vej til spisestedet. Efter vihavde spist tog vi tilbage og spillede mix hele dagen. Vi spillede os alle tilsemifinalerne. Da vi var færdige med at spille tog vi brusebad og tog hen forat spise aftensmad. Vi var så trætte efter maden at (Ineqi, Nina & NukaMark) kørte tilbage til det sted vi boede for at slappe af. Ceci, Hansigne, Dennis,Thomas & Nikki tog til Canada Game Center for at kigge på fodbold. Dennis’havde købt nye underhyldere i Walmart som han i et øjeblik glemte på bordet iCGC og de var væk da han kiggede efter dem. Ha-ha hvem har mon fået nyeunderhyldere? :D

Dagen i dag var også rigtig dejlig, Tiden går altfor hurtigt, vi skal allerede hjem i overmorgen.


Er der plads til tre gode ting i hæftet i dag ?


Nina og Nikki med tilfredse smil på læberne.

Sjette dag (onsdag 07. marts 2012) Nina &Hansigne

Idag spillede vi mod Yukon og Alberta og allevores kampe gik godt, vi stadig ingen tabte kampe ud over de to. Det vil sigeat vi alle er kommet i semifinale i både single og double, og vi er megetglade! J Ved 11-tiden fik vi frokost bragt til vores skole, så idag spiste vigrøntsagssuppe og burrito herpå skolen i stedet for på Yukon College.
Endelig er vi ved at lære banerne og vores makkere. Det går rigtig godt med atspille både alene og sammen. Vores lille notesbog, hvor vi skriver ’’3 gode og3 dårlige’’ hver dag, er blevet svær at udfylde da vi ikke kan finde på såmange dårlige ting længere.
Efter aftensmad på Yukon College tog vi alle ned i byen og shoppede i Wallmart.Da vi endelig var på vej hjem kom Dennis og Nuka-Mark med en ‘Volunteer’’-bilog hentede os. Dennis og Nuka-Mark havde åbenbart ventet på bussen i 40minutter og havde heldigvis mødt en af AWG’s arrangøres biler.
Da vi kom hjem kiggede vi forbi vores cafeterie med vores pins, og fik byttetmed forskellige teams. Selvom vi ville gå tidligt i seng, kom vi først i sengklokken 11 da der var så mange der ville bytte med os.


Femte dag (tirsdag 06. marts 2012) Dennis & Nikki

Vi stod op kl. Halv 8 for at køre til Yukoncollege for at få noget morgenmad, og som sædvanlig fik vi for meget at æde. Vikommer nok tilbage til Grønland for som fede ‘’unge” mennesker. Hvor vibagefter tog tilbage til Porter Creek secondary school fordi vi skulle spilleimod Nunavik, ingen fra Grønland tabte imod dem. Vi fik lov til at spise idommer afdelingen, fordi vi skulle møde NWT (North West Territory) kl. 14. Dertabte Grønland kun en kamp, bagefter gik vi i kaffeteriet for at, hver isærskulle skrive 3 gode ting vi har lavet i deres kampe og 3 dårlige ting vi harlavet. Resten af dagen og aften gik vi ned til Canada Games Center for at spisede lækre sandwiches de laver ved deres subway. Mens vi spiste dem så vi degrønlandske drenge spille fodbold imod Alaska. Vi kom tilbage til Porter Creekhvor vi alle begyndte at bytte pins med alle de andre lande. Godnat.


Cecilia i kamp med Ib i baggrunden.


Dennis og Nikki i doublekamp

Fjerde dag (mandag 05. marts 2012) Nuka Mark og Ceci

Ullaaq arfinernut makippugut, yukon college´mutneriartorlutalu, nerereeratta arfineq pingasunut unammivugut nunavut´miunut.Neriarteqqeriarlita yukon college´mut marlunut unammiartoqqippugutAlaska´miunut unamminitsinni ataaseq kisimi ajersarpoq kisia ingerlalluaqaagut!;) arsartunik isiginnaariarpugut unnukkut arfineq marlunut CGC-rimut, kalaallitnukappiaqqat ajugaapput 13-2 ;) niviarsiaqqat 6-3, sungiusaasugutkujataarmiusut oqalinniarsaripput illarnartukuluumik, illangaaratta qiallita :PHahaha :D Nuka Mark facebookernermik bussinik qimataavoq :D kisiannimi apuuppoq;) aqqaneq qeqqanut bussiniit inissatsinnut apuupugut apuukatta innarpugut.

Vi var oppe kl. 6 i morges og tog til YukonCollege for at spise morgenmad. Kl. 8:00 spillede vi mod Nunavut. Vi spisteigen i Yukon College og kl. 14:00 spillede vi mod Alaska. Kun 1 tabte en kamp,men ellers gik det rigtig godt ;) Vi var i CGC og se fodbold hvorfodbolddrengene vandt 13-2 og pigerne 6-3. Vores trænere er blevet smittet medde sydgrønlandske spilleres accent og det er sjovt at høre ! :) Da vi havdespist på Yukon College blev Nuka-Mark efterladt på skolen da han sad påfacebook, og derfor ikke nåede vores bus. Men han nåede da frem. Da vi kom hjemhalv 11 gik vi alle i seng.


Så er der også kamp om at finde en makker til at skrive med eller er det Nuka Marks Facebook de kikker på ??

Tredie dag (søndag 04. marts 2012) Ineqi og Thomas

Idag har vi slappet lidt af og trænet, setfodboldkamp mellem Grønland og Alaska de yngstedrenge, vi var også tilåbningscerimonien det var en fed oplevelse.

Til træningen spillede vi træningskampe mod hindanden, for at lære vores nye makker at spille sammen med. Vi havde lidtproblemer med at vænne os til banerne, og boldene vi skød rigtig mange bolde udog i loftet, vi følte at banen var mindrere end normalt.

Fodboldkampen vandt Grønland 10-4, og der varrigtig mange mennesker der så kampen fordi det var en af de første begivenhederder startede, vi så også ishockey mellem piger vi kan ikke huske hvilkenationer der vandt.

Til åbningscerimonien gik Thomas forrest i rækkensammen med to fra Dene Games, og holdt det grønlandske flag.

Ineqi gik lige bagved sammen med Nikki ogHansigne (turens største grineflippere!).

Der var rigtig fuld hus i Canada Games Center tilåbningscerimonien, og alle var rigtig glade. Da vi kom hjem til skolen, spistevi og derefter gik vi smadret i seng.

Det var en go’ dag!

Anden dag (lørdag 3. marts 2012) Dennis &Hansigne

Vi vågnede op tidligt op om morgenen og gjorde os klar til at tage tilbussen, for at få noget at spise. Da vi ankom til spisestedet spiste vi nogetscrambled eggs and bacons og der er meget forskelligt mad, som vi kan vælge atspise. Og det var kun Grønlændere og Saamiere der var til morgenmad da de andreikke var ankommet til Canada, Yukon Whitehorse.

Da vi var færdig med at spise gik vi ud i byen for at shoppe i butikkerneog købte en masse ting og spiste i nogle fastfood steder. Og derefter gik vihjem og var rigtige trætte efter den lange tur ud i byen og gik i tidligt iseng.

(Nikki vågnede om “morgenen” og tog sig et bad og gjorde sig klar til attage afsted til morgenmad, og da han så hvad klokken var på sin mobil så han atden kun var tre om natten og går i seng igen...HAHAHAH

Første dag (fredag 2. Marts 2012) Nina& Nikki

Vi tog med flyet fra Kangerlussuaq til Whitehorse, og vores tur skulle vare6 timer men varede kun 5. Vi fik mad 2 gange under flyveturen. Da vi ankom tilWhitehorse blev vi modtaget med glade ansigter og en masse af gule busser. Viblev kørt til langrendsspillernes skibane-hus. Vi ventede og ventede på at fåat vide hvor vi skulle bo. I mellemtiden tog vi ned i byen og fik tagetfællesfoto ved SS. Klondike. Derefter gik vi rundt i byen, hvor Nina, Thomas ogNikki tog til bla. Pizza Hut og Intersport, og de andre prøvede at hæve penge iMoneymart. Vi fik aftensmad på Westmart Hotel. Da vi om aften fik, at vide hvorvi skulle bo, gik vi trætte i seng.

 Retur til AWG 2012